podreczniki - Zespół Szkół Specjalnych im. K.I. Gałczyńskiego

Przejdź do treści

Menu główne:

Z ŻYCIA SZKOŁY





Szkolny Zestaw Podręczników w roku szkolnym 2016/2019


   Zasadnicza Szkoła Zawodowa Specjalna:

  Język polski:

klasa I
"Zrozumieć świat" - cz.I, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2012;

klasa II
"Zrozumieć świat" - cz.II, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2013;

klasa III
"Zrozumieć świat" - cz.III, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2014;

 Historia:

Stanisław Roszek, Jarosław Kłaczkow – Poznać przeszłość wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era;

 Wiedza o społeczeństwie:

klasa III
Arkadiusz Janicki - "W centrum uwagi" Wiedza o społeczeństwie.Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych zakres podstawowy. Nowa Era;

 Biologia:

klasa III
E.Bonar, W.Krzeszowiec-Jeleń, S.Czachorowski –„Biologia na czasie” - podręcznik, Nowa Era;

 Matematyka:

klasa I
Maciej Bryński, Karol Szamański – „Matematyka do szkół zawodowych” cz.I, WSiP;

klasa II
Maciej Bryński, Karol Szamański – „Matematyka do szkół zawodowych” cz.II, WSiP;

klasa III
Maciej Bryński, Karol Szamański – „Matematyka do szkół zawodowych” cz.III, WSiP;

 Geografia:

klasa I, II
Izabela Łęcka„Po prostu geografia”w druku, WSiP;

 Fizyka:

klasa I
Marcin Braun „Odkryć fizykę”, Nowa Era;

 Chemia:

klasa III
Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, „To jest chemia” zakres podstawowy, Nowa Era;

 Edukacja dla bezpieczeństwa:

klasa I
B.Boniek, A.Kruszyński, Ł.Wrycz-Retawski, „Ciekawi Świata”, OPERON 2012;

 Przedsiębiorczość:

Zbigniew Makieła, Tomasz Rachwał "Krok w przedsiębiorczość", Nowa Era 2012;

 Kucharz - tpz:

H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska "Działalność gospodarcza w gastronomii;

W.Bukała, K.Szczęch –„ Bezpieczeństwo i higiena pracy, WSiP 2013;

Anna Kmiołek – „Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów” cz.I i II, WSiP 2013;

Marzanna Zienkiewicz – „Sporządzanie, ekspedycja potraw i napojów” cz.III, WSiP 2013;

 Cukiernik - tpz:

Klasa I, II
M.Kaźmierczak – „Wyroby cukiernicze” tom I, cz.I i II, REA 2013;
K.Kocierz –„Wyroby cukiernicze” tom II, REA 2013;

H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska "Działalność gospodarcza w gastronomii;

K.Szczęch – „Bezpieczeństwo i higiena pracy”, WSiP 2013;

 Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie - tpz:

Podręczniki dostępne w szkole;

 Malarz-tapeciarz - tpz:

Podręczniki dostępne w szkole;
 
Copyright 2018. All rights reserved.
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego