Szkolny Zestaw Podręczników w roku szkolnym 2017/2019
Zasadnicza Szkoła Zawodowa Specjalna:
Język polski:
klasa II
„Zrozumieć świat" - cz.II, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2013;
klasa III
„Zrozumieć świat" - cz.III, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2014;
Historia:
Stanisław Roszek, Jarosław Kłaczkow – „Poznać przeszłość. Wiek XX." Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era;
Wiedza o społeczeństwie:
klasa III
Arkadiusz Janicki - „W centrum uwagi" Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Nowa Era;
Biologia:
klasa III
E.Bonar, W.Krzeszowiec-Jeleń, S.Czachorowski –„Biologia na czasie”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era;
Matematyka:
klasa II
L.Wojciechowska – „Matematyka do ZSZ” podręcznik I i II, WSiP;
klasa III
L.Wojciechowska – „Matematyka do ZSZ” podręcznik I i II, WSiP;
Chemia:
klasa III
Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, „To jest chemia”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era;
Kucharz - tpz:
Małgorzta Konarzewska „Gastronimia. Tom II.Technologia gastronomiczna z towaroznastwem", WSiP;
Marzanna Zienkiewicz „Sporządzanie i ekspedycja potraw. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych” cz.III, WSiP;
Iwona Namysław, Lidia Górska – „Procesy technologiczne w gastronomii” zeszyt ćwiczeń cz.II, WSiP;
klasa III
Lidia Górska – „Procesy technologiczne w gastronomii” zeszyt ćwiczeń cz. I i II, WSiP
Cukiernik - tpz:
Klasa II
M.Kaźmierczak – „Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom II, cz.I i II, REA;
K.Kocierz –„Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom I, REA;
H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska „Działalność gospodarcza w gastronomii", WSiP;
P.Dominik – „BHP w branży gastronomicznej”, WSiP/Rea;
Klasa III
M.Kaźmierczak – „Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom II, cz.I i II, REA;
K.Kocierz –„Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom I, REA;
H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska „Działalność gospodarcza w gastronomii", WSiP;
P.Dominik – „BHP w branży gastronomicznej”, WSiP/Rea;