podreczniki2017a - Zespół Szkół Specjalnych im. K.I. Gałczyńskiego

Przejdź do treści

Menu główne:






Szkolny Zestaw Podręczników w roku szkolnym 2017/2019


   Zasadnicza Szkoła Zawodowa Specjalna:

  Język polski:

klasa II
„Zrozumieć świat" - cz.II, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2013;

klasa III
„Zrozumieć świat" - cz.III, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2014;

 Historia:

klasa II
Stanisław Roszek, Jarosław Kłaczkow – „Poznać przeszłość. Wiek XX." Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era;

 Wiedza o społeczeństwie:

klasa III
Arkadiusz Janicki - „W centrum uwagi" Wiedza o społeczeństwie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Nowa Era;

 Biologia:

klasa III
E.Bonar, W.Krzeszowiec-Jeleń, S.Czachorowski –„Biologia na czasie”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era;

 Matematyka:

klasa II
L.Wojciechowska – „Matematyka do ZSZ” podręcznik I i II, WSiP;

klasa III
L.Wojciechowska – „Matematyka do ZSZ” podręcznik I i II, WSiP;

 Chemia:

klasa III
Romuald Hassa, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod, „To jest chemia”. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy, Nowa Era;

 Kucharz - tpz:

klasa II

Małgorzta Konarzewska „Gastronimia. Tom II.Technologia gastronomiczna z towaroznastwem", WSiP;

Marzanna Zienkiewicz  „Sporządzanie i ekspedycja potraw. Wyposażenie techniczne zakładów gastronomicznych” cz.III, WSiP;

Iwona Namysław, Lidia Górska – „Procesy technologiczne w gastronomii” zeszyt ćwiczeń  cz.II, WSiP;

klasa III

Lidia Górska – „Procesy technologiczne w gastronomii” zeszyt ćwiczeń cz. I i II, WSiP

 Cukiernik - tpz:

Klasa  II

M.Kaźmierczak – „Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom II, cz.I i II, REA;

K.Kocierz –„Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom I, REA;

H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska „Działalność gospodarcza w gastronomii", WSiP;

P.Dominik – „BHP w branży gastronomicznej”, WSiP/Rea;

Klasa  III

M.Kaźmierczak – „Technologie produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom II, cz.I i II, REA;

K.Kocierz –„Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze” tom I, REA;

H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska „Działalność gospodarcza w gastronomii", WSiP;

P.Dominik – „BHP w branży gastronomicznej”, WSiP/Rea;



 
Copyright 2018. All rights reserved.
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego