Szkolny Zestaw Podręczników w roku szkolnym 2017/2020
Branżowa Szkoła I Stopnia Nr 4 klasa I
Język polski:
klasa I
"Zrozumieć świat" - cz.I, E.Nowosielska, U.Szydłowska, Nowa Era 2012
Matematyka:
klasa I
"Matematematyka do zasadniczych szkół zawodowych" - cz.I i czII, L.Wojciechowska, M.Bryński, K.Szymański, WSiP 2013
Biologia:
klasa I
"Biologia na czasie" podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy - E.Bonar, W.Krzeszowiek-Jeleń, S. Czachorowski, Nowa Era
Historia:
Stanisław Roszek, Jarosław Kłaczkow – Poznać przeszłość wiek XX. Podręcznik do historii dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era;
Geografia:
klasa I
Izabela Łęcka„Po prostu geografia”w druku, WSiP;
Fizyka:
klasa I
Marcin Braun „Odkryć fizykę”, Nowa Era;
Edukacja dla bezpieczeństwa:
klasa I
B.Boniek, A.Kruszyński, Ł.Wrycz-Retawski, „Ciekawi Świata”, OPERON 2012;
Kucharz - tpz:
klasa I:
A. Kasperek, M. Kondratowicz. WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII. GASTRONOMIA. TOM I.
A. Kasperek, M. Kondratowicz. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. TOM I.
I. Namysław, L. Górska. Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń. Cz. 1
P. Dominik. BHP w branży gastronomicznej. WSiP.2016r.
Cukiernik – teoretyczne przedmioty zawodowe, klasa 1, 2, 3:
M.Kaźmierczak – „Wyroby cukiernicze” tom I, cz.I i II, REA;
K.Kocierz –„Wyroby cukiernicze” tom II, REA;
H.Górska-Warsewicz, B.Sawicka, T.Mikulska "Działalność gospodarcza w gastronomii.
P. Dominik. BHP w branży gastronomicznej. WSiP 2016r.
Monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie - tpz:
Podręczniki dostępne w czytelni biblioteki szkolnej;
Malarz-tapeciarz - tpz:
Podręczniki dostępne w czytelni biblioteki szkolnej.
Lista podręczników do pobrania format doc